Biodynamiczny syrop z Malin na surowo ma właściwości rozgrzewające, przeciwzapalne i napotne. Poza tym wykazuje słabe właściwości przeciwbólowe. Dlatego od wieków jest stosowany, jako skuteczny środek na przeziębienie, przewianie, przemoknięcie. Jak wiadomo, stany te prowadzą do spadku odporności i mogą skutkować wzmożoną podatnością na zakażenia wirusowe i bakteryjne. Poza tym syrop zawiera duże ilości naturalnej wit. C i rutyny, które to związki uszczelniają naczynia krwionośne i podnoszą odporność organizmu. Pektyny zawarte w syropie, pęczniejąc w przewodzie pokarmowym, zapewniaą uczucie sytości, a więc ograniczają nadmierny apetyt.
Syrop można stosować w stanach przeziębienia i początkowych stadiach rozwoju infekcji grypowych i grypopodobnych. Również w profilaktyce przeciwwirusowej i przeciwbakteryjnej w okresie jesienno – zimowym. Ponadto można go stosować jak źródło naturalnej wit. C i prowit. A oraz łagodny środek dietetyczny.
Syrop sporządzany jest metodą tłoczenia świeżych owoców i mieszany na zimno z cukrem oraz poddany pasteryzacji w temp. do 55 st. C, aby zachować cenne witaminy i pektyny w stanie nie naruszonym.
Syrop znakomicie nadaje się do słodzenia ciepłej herbaty, jogurtu naturalnego i kompotów owocowych. Można nim polewać naleśniki, racuchy, omlety czy lody.
Oferuję również: